Trollkarlar?

Trollkarlens första regel:

Folk är dumma!
De tror att något är sant, om de är tillräckligt rädda för att det ska vara sant,
eller för att de önskar tillräckligt mycket att det ska vara sant.

"En jobbarkompis kommer och säger att du har fått sparken. Du vill inget annat än att få jobba kvar, och du blir rädd att det han säger är sant, och tror således på det. Resultatet blir att du 'måste' fråga din chef om det stämmer."


Trollkarlens andra regel:

Den största skadan kan ske av de godaste gärningarna.

"Du går på gatan, och en man som luktar lite alkohol och har trasiga kläder ber dig om pengar för mat åt honom och hans familj. Du ger honom pengar, men istället för att köpa mat, så köper mannen alkohol, dricker sig full, går hem och slår sin fru och sina barn. Du ville bara väl när du gav honom pengarna, men gjorde mer skada än nytta. Hade du istället gett honom mat, så hade allt slutat annorlunda."


Tänk på lösningen, inte på problemet!

"Om du har ett problem och inte tänker på hur du ska lösa det, utan bara på hur svårt det är, kommer du inte kunna lösa det"



Reglerna kommer från bokserien "Sanningens Svärd". Jag tycker det är mycket visa ord, som kan relateras till verkligheten. Jag tycker att bokserien får en att tänka efter ganska mycket, och det har fått mig att tänka efter vid många tillfällen i verkliga livet.

RSS 2.0